Warm Winter Film Festival

Vroeger hadden we echte winters, met meters sneeuw en dichtgevroren rivieren. Hoe komen we tegenwoordig die winters door, nu we nauwelijks nog lekker kunnen zwieren op het ijs? Welnu: hoogste tijd voor een heus Warm Winter Film Festival!

Zondag 3 februari kunt u tussen 11.00 en 17.30 uur genieten van negen films, laverend tussen dramatisch, melancholisch en lichtvoetig, in drie zalen van Schouwburg Ogterop. Daarnaast is er een hartverwarmend randprogramma met live-muziek van The Swinging Dutchman voor een subtiele theatrale achtergrondswing. En uiteraard kunt u genieten van een hapje en drankje, tussen de films door en ook aan het einde van de dag. Rond het middaguur zijn bovendien een heerlijke soep en broodjes te verkrijgen. Kortom: een dag om van te genieten!
Het Warm Winter Film Festival is een samenwerking van Filmhuis Meppel met Schouwburg Ogterop.

Programma

Filmhuis Meppel heeft drie zeer aantrekkelijke speelfilms voor het festival geselecteerd.
U kunt kijken naar de bekroonde speelfilm Filmstars Don’t Die In Liverpool, die handelt over de hartstochtelijke relatie tussen een gewezen filmgrootheid (met prachtige rol van Annette Bening) en haar veel jongere geliefde.
Ook draait de romantische Nederlandstalige komedie Weg Van Jou, over de hilarische belevenissen van een jonge vrouw die, in plaats van een promotie naar Rio de Janeiro, terechtkomt in een vergeten uithoek in Zeeuws-Vlaanderen.
En goed nieuws voor de fans van De Kinderen Van Juf Kiet! In het ontroerende vervolg Jij bent mijn vriend zien we hoe het verder gaat met het Macedonische jongetje Branche, die met zijn ouders in Brabant is neergestreken en daar zijn draai moet zien te vinden.

Verder kunt u kijken naar A Casa Tutti Bene, een even sympathieke als komische film over het huwelijksfeest van een familie vol dubbele agenda’s; Grace Jones: Bloodlight And Bami met unieke inkijkjes in haar priveleven, haar optredens en haar jeugd, en Maria by Callas, het aangrijpende portret over het getormenteerde leven van de superdiva, met originele opnamen van Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Winston Churchill en Grace Kelly.

 

 

Tenslotte heeft het Filmhuis drie prachtige documentaires voor u uitgekozen. In de roadmovie Visages Villages, zien we twee kunstenaars in een truck door Franse dorpjes rijden en met kinderen en volwassenen in gesprek raken. In de documentaire Kedi maakt u kennis met de honderdduizenden katten in Istanbul die van niemand zijn. Deze film maakt zelfs van hondenmensen kattenfans!
En als laatste worden in de documentaire So Help Me God, de dagelijkse bezigheden van de Brusselse onderzoeksrechter Anne Gruwez zonder commentaar en met onthutsende openheid geregistreerd.

Meer informatie over de films in het uitgebreide programma.
Of download het programma op uw telefoon, of tablet.

Benieuwd naar wanneer uw favoriete films te zien zijn? Kijk snel verder op het festivalschema.

Randprogramma

The Swinging Dutchman
Robbert van Ark brengt als unieke onemanband op gepassioneerde eigen wijze de geweldige swing en jazzsongs tot leven. Met zijn warme stem, zijn baritonegitaar, mondharmonica’s en met zijn swingende footdrums klinkt hij solo als een klein combo! Tijdens het filmfestival wordt Robbert bijgestaan door een saxofonist.

Neem een voorproefje om vast in de stemming te komen.

Kaarten

Kaarten zijn geldig voor de gehele dag en geven toegang tot alle films.
Prijs per dagkaart: 15 euro.

Bestel hier uw kaarten.


Warm Winter Film Festival is mede mogelijk gemaakt door Stichting Waarborgfonds Meppel.