On Checil Beach

Dinsdag 8 januari, 14.30 en 20.00 uur

Dominic Cooke, Groot-Brittannië, 2017, 105 min., Drama ****

Verfilming van de roman van Ian McEwan over een jong echtpaar dat zich tracht te ontworstelen aan de pijn en verwarring van hun verleden.

De naam McEwan is een kwaliteitsstempel: zijn boeken zijn vrijwel altijd bestsellers en met zijn aandacht voor plot, psychologie en structuur staat hij garant voor een goed verhaal. Dat geldt zeker ook voor On Chesil Beach, McEwans compacte vertelling over een ongemakkelijke liefde.
Het is 1962, het jaar waarin de jaren zestig nog in de jaren vijftig zijn blijven steken. Florence en Edward weten, hoe verliefd ze ook zijn, niet veel van elkaars behoeften. Onzekerheid, taboes en verdrongen herinneringen doen het stel de das om, verzegeld door de verkeerde woorden op de verkeerde momenten. Saoirse Ronan (bekend van de films Lady Bird en Atonement) en haar minder bekende tegenspeler Billy Howle acteren griezelig doeltreffend.  Prachtig gedoseerd verhaal over liefde en de angst voor het onbekende. Ongemak oogde zelden zo kwetsbaar en schrijnend.
Het verhaal van On Chesil Beach beslaat niet meer dan een paar uur, maar flashbacks en een epiloog maken er een veelomvattende geschiedenis van.

N.B. Deze film is als matinee en als avondvoorstelling te zien.

Direct online kaarten kopen voor deze film